Integratieve massage

In een integratieve massage worden drie verschillende massagevormen gecombineerd tot één vloeiend geheel.

  • Eerst word je in een “dynamische massage” op zachte en ritmische wijze gewiegd, gerold, gerekt en losgeschud. Dit brengt je in een diep niveau van ontspanning.
  • Daarna ontvang je een “intuïtieve massage” met warme olie. Rustige strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties stimuleren de doorbloeding van weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.
  • Tenslotte word met een “polariteitsmassage” geëindigd. Door de handen zachtjes op verschillende plaatsen neer te leggen wordt de energiehuishouding in je lichaam in goede banen geleid.

Iedere massage is uniek. Vooraf aan de massage bespreken we waar je voor komt of wat belangrijk voor je is. Na afloop is er tijd om rustig bij te komen. Ik gebruik warme etherische olie, een warme doek en een comfortabele massagetafel met borstuitsparingen, wat het liggen op de buik voor vrouwen aangenamer maakt. Voor mensen met rug, schouder of nekklachten, is er een speciale hoofdsteun. De eerste massage is meestal een algemene massage, een soort kennismaking. De volgende massages worden steeds meer toegepast op een vorm die goed bij je past en waar je het beste in kan ontspannen.

Een integratieve massage duurt ongeveer anderhalf uur, inclusief 15 minuten voor binnenkomen en rustig afsluiten.
Een deelmassage duurt ongeveer 45 minuten, inclusief 15 minuten voor binnenkomen en rustig afsluiten.